ACTIVITEITEN

01-05-2021

Eindelijk schijnt er na 6 maanden lockdown wat verruiming in de beperkingen komen en gaan onder voorwaarden de terrassen open. Op 6 mei houden wij dus onze eerste bijeenkomst in 2021. Voor de leden een opluchting want ze waren gewend aan onze 2 bijeenkomsten per maand en dan opeens niets meer. Helaas moesten wij in die periode ook afscheid nemen van ons trouwe lid Guus Okhuyzen, die na een langdurige ziekte kwam te overlijden. Wij wensen zijn vrouw Ria veel sterkte toe met dit verlies.


23-10-2020

Sinds woensdag 14 oktober is opnieuw een gedeeltelijke Corona lockdown van kracht. Wij hadden al vastgesteld dat voor ons de ruimte bij 'Bar 't Ruime Sop' onder de Corona voorwaarden te klein was gebleken. Onze oude lokatie aan de Katwijkse weg werd inmiddels onder de naam 'De Baron' door een andere Horeca onderneming geëxploiteerd.  Na een gesprek werd besloten om daar in November weer naar terug te gaan. Voordat het zover was werd een 2e lockdown ingesteld en was de Horeca opnieuw de dupe. Het ziet ernaar uit dat het deze keer misschien wel tot aan het einde van 2020 kan duren. De ironie is dat wij de afgelopen maanden wel nieuwe leden erbij kregen, maar ze zonder een bijeenkomst jammer genoeg niet kunnen installeren. Geduld oefenen dus!


25-06-2020

Na een try-out op 25 juni werd onder de warme zon vastgesteld dat, met inachteneming de Corona regels,

onze bijeenkomsten weer konden worden hervat. Op de eerste en derde donderdag van elke maand zijn wij tussen 12 en 14 uur opnieuw te vinden in Bar 't Ruime Sop. In juli en augustes hebben we nog het vakantie programma en vanaf september kunnen sprekers weer hun verhaal bij ons kwijt.


2020 Corona

Opeens staat de wereld op z’n kop. Vliegtuigen staan aan de grond, treinen zijn leeg, snelwegen kennen geen

files meer en dat allemaal door het Coronavirus. Iets wat je niet kunt zien beheerst onze hele maatschappij.

Zolang het virus er is, zullen we ons aan de algemene regels moeten houden. Samen houden we het vol.

Want corona onder controle houden, dat kunnen we alleen samen.


2019 Valkenburgse Meer 

Het jaarlijkse uitje met de partners ging dit keer naar het Valkenburgse Meer.

Wij bezochten eerst het stoomtrein museum waar een stukje geschiedenis

van vroeger gestalte is gegeven. 


Daarna naar het perron waar de bijna 100 jaar oude stoomlocomotief al stond

te dampen. In de antieke houten rijtuigen kregen we een goed beeld van het

reizen in vroeger tijden. De banken van toen waren niet echt comfortabel,

maar daar hadden we verder geen moeite mee.


Nadat de stoker nog een paar kolen op het vuur had gegooit kwam de locomotief puffend ensissend in beweging. Hard ging het rondje om het Valkenburgse Meer niet, maar het was toch allemaal heel apart.

Weer terug op de plaats van vertrek gingen we, naast het Museum, naar Brasserie Buitenhuis. Dat was weer even ouderwets genieten. Een goed verzorgde lunch stond voor ons klaar.en hier hadden we, in deze hippe en relaxte ambiance, weer even écht tijd voor elkaar. Het was al met al met al weer een geslaagde dag.


2018 1e Lustrum

Voordat we het wisten waren er weer 5 jaar voorbij en gingen we het 1e lustrum in Delft vieren. Natuurlijk verzamelen we eerst voor een kopje koffie in het restaurant ‘Het Gulden Vlies’ op de Markt.  Daarna bezochten we de Nieuwe Kerk (anno 1381) en vooral bekend door de grafkelder van Oranje Nassau. Onder begeleiding van een gids ging er rap een stukje geschiedenis van honderden jaren aan ons voorbij. Het bezoek aan deze prachtige kerk zullen we niet snel vergeten.


Aan de andere kant van de Markt was de lunch in restaurant ‘de Waag’. Inmiddels was het fors gaan regenen en werden we na de lunch, lopend naar het opstappunt van de ‘Historische Paardentram’, drijfnat. Typisch Hollands weertje dus! Via de touristische route reden we, getrokken door een 2-tal flinke paarden, door de binnenstad van Delft en kwamen even later bij de bekende aardewerk fabriek van de 'Koninklijke Porceleyne Fles’ aan. Opnieuw kregen we daar een interessante rondleiding en konden daarna op ons gemak allerlei prachtig en bijzonder aardewerk, gemaakt door de fabriek, bewonderen.


Als laatste was er een boottocht met borrel en hapjes door de grachten van Delft en werden we aan het einde ervan keurig afgezet bij de parkeergarage. Het was een gedenkwaardige viering van ons eerste Lustrum

2014 - 2017 Captain Casey


Onder leiding van ons lid Cees van den Boom maakten we een aantal jaren

met de partners boottochtjes over de Kaag. Gestart werd in Warmond en

tijdens het varen bezochten we o.a. een Kaasboerderij of maakten ook wel

eens een tochtje door de grachten van Leiden. Het was altijd heel gezellig en het maakte ons niet uit of de zon scheen of dat het regende.


Helaas verliep op een gegeven moment de geldigheid van het vaarbewijs

van Captain Casey en dat was voor hem en ons ook meteen het einde van

het gezellige jaarlijkse boottochtjes.